- Advertisement -
Sastojci za posnu kinder tortu:
Za koru (sastojci za jednu koru):
- 50 g krupnije seckanih lešnika
- 50 g mlevenog posnog plazma keksa,
- 50 g mlevenih lešnika,
- 100 g brašna,
- 7 kašika šećera,
- 2 dl kisele vode,
- 0,5 dl ulja,
- 1/2 kesice praška za pecivo.
Prvi fil:
- 1,5 l sojinog (ili palminog) mleka,
- 300 g šećera,
- 4 vanil šećera,
- 220 g pudinga od vanile,
- 1 kašika gustina,
- 250 g posnog margarina,
- 100 g posne bele čokolade,
- 100 g posnog mleka u prahu,
- 100 g posne crne čokolade,
- 100 g sojinog šlaga,
- 1 dl kisele vode.
Drugi fil:
- 300 g sojinog šlaga,
- 5 dl kisele vode.
Još je potrebno:
- 300 g posnog plazma keksa za drugu koru,
- 300 g posnog krema,
- 1 dl sojinog (ili palminog) mleka za natapanje piskota.
Posna kinder torta se priprema na sledeći način:
- U činiji pomešati sve sastojke za koru, osim krupnije mlevenih lešnika, pa sjediniti sve sa kašikom.
- Pleh(35×25) obložiti papirom za pečenje, pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lešnike.
- Preko njih polako sipati smesu za koru, formirati koru i peći je u zagrejanoj rerni na 200°C 15 min.
- Na isti način napraviti još jednu koru. Svaku koru premazati sa po 150 g posnog krema.
- Za prvi fil staviti 1,3 dl mleka da provri sa šećerom i vanil šećerom, a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.
- U mleku koje vri skuvati puding. Kada se ohladi (da bude mlak) dodati prethodno izmućen margarin.
- Posebno umutiti i 100 g sojinog šlaga sa kiselom vodom, pa i njega dodati u fil, pa polako sjediniti, a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.
- U 1/3 fila dodati 100 g otopljene posne bele čokolade i 100 g palminog mleka u prahu (ili sojinog), pa sve sjediniti mikserom.
- U 2/3 fila dodati 100 g otopljene posne crne čokolade, pa sjediniti sa mikserom.
- Za drugi fil izmutiti sojin šlag sa kiselom vodom.
- Posnu kinder tortu filovati na sledeći način: prva kora premazana sa kremom, 1/2 crnog fila, šlag.
- Za drugu koru poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako sojino ili palmino mleko.
- Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom čokoladom, pa šlag.
- Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom, tako da krem bude sa donje strane.
- Sa ostatkom crnog krema premazati celu tortu, a sa ostatkom šlaga dekorisati.
Palmino mleko, sojin šlag i posni krem možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Tortu napraviti malo ranije, da bi se lepo opustile kore i stopile sa filom. Recept poslala Maja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 88 Review(s)
Posna kinder torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -