- Advertisement -
Sastojci za posnu Moskva šnit tortu:
Sastojci za jednu koru:
- 2 male šoljice (od o,7 dl.) šećera,
- 2 šoljice kisele vode,
- 1 šoljica ulja,
- 1 kašika meda,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 2 kašike kakao praha,
- 5 kašika mlevenih oraha,
- 250 g brašna.
Za prvi fil:
- 1,3 l soka od ananasa,
- 250 g pudinga od vanile,
- 10 kašika šećera,
- 2 dl soka od ananasa iz konzerve,
- 250 g margarina,
- 150 g prah šećera.
Za drugi fil:
- 500 ml posne slatke pavlake.
Potrebno je i sledeće:
- 300 g višanja,
1 konzerva ananasa.
Posna Moskva šnit torta se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni C 20 min (pleh 23×33).
- Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.
- Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.
- Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.
- Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku.
- Višnje staviti u cediljku da se ocede.
- Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.
- Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.
- Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.
- Torta je dosta“visoka“. Možete koru praviti i u većem plehu (npr. 38×26 ispadne 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.
Autor: Maja Černjev
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 71 Review(s)
Posna Moskva šnit torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -