- Advertisement -
Sastojci za posne kifle sa pšenicom:
- 400 g integralnog pšeničnog brašna,
- pola paketića svežeg kvasca,
- kašičica meda,
- malo soli,
- šolja raskuvane, mlevene pšenice,
- margarin za premazivanje,
- kim ili susam po želji.
Posne kifle sa pšenicom se pripremaju na sledeći način:
- Izmešati sve sastojke osim pšenice i sa toplom vodom zamesiti meko testo.
- Ostaviti testo na toplom 45 minuta da naraste.
- Naraslo testo premesiti i razviti oklagijom na pola prsta debljine, pa seći od njega trouglove, filovati pšenicom i savijati u kifle.
- Pre ubacivanja u rernu kiflice premazati rastopljenim margarinom. Po želji, kiflice posuti kimom ili susamom.
- Savijene kifle ređati na podmazan pleh i peći 20 minuta na temperaturi od 200° C.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Posne kifle sa pšenicom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -