- Advertisement -
Sastojci za posnu grbavu pitu:
Za testo:
- 500-600 g brašna,
- 2 kašike ulja,
- pola kvasca,
- 200 ml vode,
- 100 g seckanih oraha.
Za fil:
- 3–4 glavice crnog luka,
- 150 g seckanih oraha,
- biber,
- ljuta tucana paprika,
- so po potrebi.
Posna grbava pita se priprema na sledeći način:
- Za nadev izdinstajte luk na ulju s malo soli.
- Kad bude gotov, pomešajte ga sa 150 g oraha, biberom i tucanom paprikom.
- Od vode, kvasca, malo soli i ulja zamesite testo i ostavite da odstoji deset minuta.
- Podelite ga na tri dela, svaki premažite uljem, pospite sa 50 g seckanih oraha, premesite i tako uradite još dva puta.
- Razvijte kore oklagijom, prvu stavite u tepsiju, poprskajte uljem, te rasporedite polovinu pripremljenog nadeva.
- Zatim stavite drugu koru, nanesite nadev, tepokrijte pitu trećom korom.
- Poprskajte uljem i ostatkom oraha i pecite na 200 stepeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Posna grbava pita
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -