- Advertisement -
Sastojci za posnu zakusku od bundeve i ječma:
- 300 g očišćenog ječma,
- 750 ml vode,
- 1 kg bundeve,
- ulje,
- so i biber.
Za aromatične orahe:
- 100 g oraha u zrnu,
- kašika smeđeg šećera,
- kašika ljute papričice u prahu,
- prstohvat muskatnog oraha u prahu,
- prstohvat korijandera u prahu
- ulje.
Posna zakuska od bundeve i ječma se priprema na sledeći način:
- Bundevu očistite, isecite na kockice, stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom, obilno prelijte uljem, posolite, pobiberite i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- Na svakih 20 minuta snažno protresite pleh da se komadi bundeve ujednačeno ispeku.
- Za to vreme sipajte ječam u posoljenu vodu i kuvajte do vrenja.
- Kada voda proključa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 40 minuta ili dok ječam ne upije svu tečnost.
- U međuvremenu orahe prelijte uljem i snažno promešajte.
- Dodajte začine i šećer, ponovo promešajte, preručite u pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pazite da ne zagore.
- U većoj posudi pomešajte tek ispečenu bundevu, ječam i ispečene orahe i servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Posna zakuska od bundeve i ječma
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -