- Advertisement -
Sastojci za Naninu boraniju u dunstu:
- 1 kg boranije,
- 2 glavice crnog luka,
- 3 šargarepe,
- 2 korena peršuna,
- 1 koren celera,
- 1 glavica belog luka,
- sok od 1 limuna,
- kašika prezli,
- ulje,
- peršun,
- biber,
- so.
Nanina boranija u dunstu se priprema na sledeći način:
- Boraniju očistiti, iseći po dužini i oprati.
- Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati izrendanu šargarepu, izrendan koren peršuna i izrendan celer, zatim boraniju, vrlo malo mlake vode i sve dinstati.
- U veću tepsiju preručiti boraniju sa povrćem, posuti sitno seckanim belim lukom i sokom od limuna, dodati ulja po potrebi, posuti prezlama, pobiberiti i posoliti, pa zapeći u rerni.
- Zapečeno jelo posuti sitno seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 7 Review(s)
Nanina boranija u dunstu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -