- Advertisement -
Sastojci za posne štanglice od lešnika i smokvi:
- 250 g šećera,
- 250 g samlevenih lešnika,
- 100 g suvog grožđa,
- 100 g sitno iseckanih smokvi ili urmi,
- sok od pola limuna,
- 250 g južnog voća (ananas, banane, urma),
- slatko (od šljiva ili grožđa).
Posne štanglice od lešnika i smokvi se pripremaju na sledeći način:
- Sve sastojke pomešati.
- Šećer skuvati kao za slatko pa dodati sastojke i sve zajedno kuvati.
- Dasku posuti šećerom i izručiti masu.
- Masu podeliti na dva dela i rastanjiti na prst debljine.
- Kada se ohladi jedan deo premazati sa slatkim od šljiva ili grožđa, pa onda namazati sledećim filom: 250 gr raznog južnog voća iseckati na rezance i prekriti masu.
- Drugi deo mase staviti odozgo i pritisnuti teškim predmetom da se sjedini sa nadevom.
- Masa se može preliti rastopljenom čokoladom.
- Iseći na komade i služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 4 Review(s)
Posne štanglice od lešnika i smokvi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -