- Advertisement -
Sastojci za gratinirane lignje:
- 2 velike lignje od po 300 g svaka,
- 80 g prezli,
- 1 čen belog luka,
- pola limuna,
- peršun,
- 100 ml maslinovog ulja,
- so,
- biber.
Gratinirane lignje se pripremaju na sledeći način:
- Lignje očistite i odstranite im utrobu i usta.
- Očistite i operite peršun, iscedite limun i oljuštite beli luk.
- Isitnite peršun i beli luk.
- Sipajte ih u zdelu i dodajte prezle, so, biber, sok od limuna i ulje. Dobro izmešajte.
- Zagrejte rernu na 160 stepeni.
- Napunite lignje samo malim delom mešavine, tako da ne budu pune do vrha.
- Uvaljajte ih u ostatak smese tako da budu sasvim prekrivene.
- Stavite lignje u teflonski pleh i pecite 20-25 minuta, u zavisnosti od njihove veličine.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Gratinirane lignje
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -