- Advertisement -
Sastojci za posni egzotični rolat:
- 400 g ražanog brašna,
- 200 g pšeničnog brašna,
- 350 ml mlake mineralne vode,
- 250 g suvih krušaka,
- 125 g suvih šljiva,
- 125 g suvih kajsija,
- 125 g suvih smokvi,
- 250 g badema i oraha,
- 30 g kvasca,
- 6 supenih kašika ruma,
- 5 kašika meda,
- kašika šećera,
- prstohvat cimeta,
- đumbira,
- muskatnog oraščića,
- soli,
- šećer u prahu za posipanje.
Posni egzotični rolat se priprema na sledeći način:
- Kruške ostavite da prenoće u vodi, pa ih u toj istoj vodi sutradan kuvajte 30 minuta.
- Obe vrste brašna pomešajte, dodajte im šećer, kvasac i zalijte mineralnom vodom.
- Ostavite da odstoji 15 minuta.
- Umesite testo, dodajte mu med, prstohvat soli, tri kašike ruma, preostalu mineralnu vodu i premesite.
- Neka odstoji na toplom mestu sat vremena.
- Bademe, orahe i ostalo suvo voće isecite na kockice, pomešajte sa suvim grožđem, zalijte s preostale tri kašike ruma i dodajte testu.
- Na stolu posutom brašnom testo podelite na dva dela i napravite dva rolata.
- Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje još 30 minuta.
- Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko sat vremena.
- Pre serviranja ohladite i pospite šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 12 Review(s)
Posni egzotični rolat
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -