- Advertisement -
Sastojci za postan krompir sa lukom:
- 1 kg krompira,
- 3 glavice crnog luka,
- 100 ml crnog vina,
- 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so,
- biber.
Postan krompir sa lukom se priprema:
- Oljuštite i operite krompir.
- Skuvajte ga u ekspres loncu, vodeći računa da se ne raskuva.
- U međuvremenu isecite luk na tanke režnjeve.
- Sipajte ulje u veliku šerpu i lagano pržite luk.
- Dodajte kuvan krompir.
- Sipajte kutlaču vode u kojoj je kuvan krompir i vino i malo pojačajte vatru.
- Obilno posolite i pobiberite.
- Promešajte i izdrobite krompir varjačom.
- Kada voda ispari, počeće da rumene. Sačekajte da dobro porumene i sklonite sa vatre.
- Poslužite na tanjiru za serviranje tako što ćete da napravite polukružni oblik i ukrasite peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 20 Review(s)
Krompir sa lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -