- Advertisement -
Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada:
- 250 g seckanih pečuraka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- biber,
- so,
- 1/2 dl belog vina,
- 2-3 zrela ploda avokada,
- sok od 1 limuna,
- 2 velike kašike paradajz pirea,
- pola glavice sitno iseckanog crnog luka,
- četvrtina sveže ljute papričice,
- kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.
Posne pečurke sa sosom od avokada se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu.
- Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru.
- Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
- Poklopite tiganj i ostavite na stranu.
- Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu.
- U blenderu izmutite masu da bude jednolična.
- Jelo poslužite uz miks zelene salate sa maslinovim uljem i limunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Pečurke sa sosom od avokada
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -