- Advertisement -
Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom:
- 500 g brašna,
- 15 g kvasca,
- 3,5 dl vode,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašičice soli,
- 3 vezice mladog crnog luka,
- 200 g crnih maslina,
- 200 g tunjevine iz konzerve,
- 6 koktel paradajza,
- kašičica peršuna,
- sok od pola limuna,
- 3 kašičice maslinovog ulja.
Posna pogača sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- Umesiti tvrdo testo od brašna, kvasca razmućenog u nekoliko kašika mlake vode, soli, ulja preostale količine vode.
- Oblikovati ga u loptu i ostaviti da odstoji sat vremena.
- Izmešati limunov sok, dve kašike maslinovog ulja i peršunov list, pa tom marinadom preliti tunjevinu i ostaviti 15 minuta.
- Testo podeliti na dva dela, oblikovati ga u tanke pogače koje se polože u prethodno podmazanu posudu za pečenje.
- Preko gornje površine rasporede se kolutovi mladog luka i preliju se uljem.
- Uz ivice pogače rasporede se masline i tunjevina, a u sredinu stavi koktel paradajz.
- Peći 25-30 minuta na temperaturi od 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Posna pogača sa tunjevinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -