- Advertisement -
Sastojci za rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom:
- 2 čaše (2,5dl) finog kukuruznog brašna,
- 1 čaša heljdinog brašna,
- 1 čaša žutog šećera,
- 1 čaša mlevenog maka,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 1 kesica praška za pecivo,
- ½ čaše ulja,
- 3 čaše kisele vode,
- 1 banana,
- 1 kašičica mlevenog đumbira,
- 1 kašičica mlevenog cimeta.
Rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom se priprema na sledeći način:
- Ubaciti sve „suve“ sastojke, potom i „mokre“ i sve mikserom izmešati dok se ne dobije smesa bez grudvica.
- Staviti u zagrejanu rernu na 180C°.
- Peći oko 20 minuta, odnosno dok ne zamiriše i kolač se ne odvoji od ivice.
- Servirati po izboru.
- Može da se odozgo doda neki džem ili prah šećer, ali mi smo krkali ovako rustik. Strava je i topao i hladan. Savršeno ide uz čaj od kamilice.
Recept poslao Željko Marinković
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 71 Review(s)
Bezglutenski kolač s makom i bananom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -