- Advertisement -
Sastojci za brancin na povrću:
- 1 brancin 500-600 g,
- 1 paradajz,
- 1/2 zelene paprike,
- 1/2 crvene paprike,
- 1 manji praziluk,
- 1 manja glavica crnog luka,
- 1/6 kašičice semena morača,
- 1/2 kašičice naseckanih listova peršuna,
- 1/4 kašičice origana,
- 1/4 kašičice majčine dušice,
- maslinovo ulje,
- limun,
- so,
- biber.
Brancin na povrću se priprema na sledeći način:
- Paradajz, paprike i praziluk iseći na komadiće, staviti ih u uljem namazanu vatrostalnu činiju.
- Posuti začinskim biljem, po ukusu začiniti solju i biberom i lagano promešati.
- Brancin spolja i iznutra namazati uljem, posoliti, pobiberiti, staviti na povrće i poprskati maslinovim uljem.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, zavisno od debljine ribe.
- Izvaditi iz rerne i poslužiti toplo, dekorisano po želji.
Recept poslala Biljana Trifunović
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Brancin na povrću
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -