- Advertisement -
Sastojci za posnu šerbet tortu:
- 6 kašika šećera + 350 g šećera,
- 100 g seckanih oraha,
- 200 g mlevenih oraha,
- kašika praška za pecivo,
- šolja ulja,
- brašna prema potrebi,
- 200 g posnog margarina,
- 7 štangli posne čokolade.
Posna šerbet torta se priprema na sledeći način:
- Na slabijoj vatri karamelizujte šest kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi.
- Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 grama šećera i ulje.
- Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine.
- Dodajte prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela.
- U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore.
- Ušpinujte 100 grama šećera, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade.
- Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom.
- Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina.
- Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 71 Review(s)
Posna šerbet torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -