- Advertisement -
Sastojci za rižoto sa škampima:
- 200 g škampa,
- 1 šolja pirinča,
- 1-2 čena belog luka,
- soja sos,
- so,
- maslinovo ulje.
Rižoto sa škampima se priprema na sledeći način:
- Škampe odlediti u hladnoj vodi. Oprati ih, ocediti i preliti soja sosom i maslinovim uljem. Ostaviti ih u frižideru najmanje dva sata pre početka spremanja jela.
- Pirinač oprati i skuvati u blago slanoj vodi tako da voda potpuno ispari.
- Dok se pirinač kuva, na dobro zagrejanom tiganju grilovati škampe koje ste prethodno dobro ocedili od sosa u kojem su stajale. Dodati još malo soja sosa i mešati ih dok sos potpuno ne ispari.
- Obareni pirinač dodati u škampe i mešati u tiganju još koji minut.
- Skloniti sa ringle i dodati maslinovo ulje i sitno seckani beli luk.
- Služiti toplo. Odličan prilog uz ovo jelo je zelena salata ili barena cvekla seckana na tanke kolutiće i začinjena sitno seckanim belim lukom, balzamiko (ili jabukovim) sirćetom i maslinovim uljem.
Autor: Sonja Čabrić
(foto: ilustracija)
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 25 Review(s)
Rižoto sa škampima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -