- Advertisement -
Sastojci za aromatično kuvano vino:
- litar crnog vina,
- 2 pomorandže,
- 2 jabuke,
- 2 štapića cimeta,
- 3 karanfilića,
- zvezda anisa,
- malo mlevenog kardamoma,
- 4 kašike smeđeg šećera.
Aromatično kuvano vino se priprema na sledeći način:
- Iscedite sok od jedne pomorandže, a jabuke i drugu pomorandžu operite i isecite ta tanke kriške.
- U posudu sipajte vino, dodajte sok od pomorandže, isečeno voće, šećer, cimet, karanfilić, anis, kardamom i zagrevajte na umerenoj temperaturi da se šećer rastopi.
- Posudu poklopite i kuvajte, uz stalno mešanje, dok ne počne da vri, ali pazite da ne proključa.
- Ringlu isključite čim počne da vri i pokriveno ostavite da malo odstoji.
- Pre serviranja procedite, sipajte u čaše sa drškom i poslužite sa kriškom pomorandže koja će obogatiti ukus kuvanog vina.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Aromatično kuvano vino
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -