- Advertisement -
Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
- 4 fileta brancina,
- 1 beli deo struka praziluka,
- 2 zelena limuna,
- 2 pomorandže,
- 2 struka mladog luka,
- 60 g posnog margarina,
- 100 ml riblje čorbe,
- 1 kašičica iseckanog vlašca,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber.
Fileti brancina sa pomorandžom i limunom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 210 stepeni.
- Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
- Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
- U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
- Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
- Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
- Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
- Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
- Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
- Poslužite uz bareni pirinač ili krompir.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Fileti brancina sa pomorandžom i limetom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -