- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu sa makom:
- 1 pakovanje posnih kora za rozen tortu,
- 600 g maka,
- 1 posni margarin,
- 1 limun,
- 350 g šećera,
- 500 g vode,
Sastojci za glazuru:
- 200 g posne čokolade za kuvanje,
- 1 kašičica ulja ili 2 manje kockice posnog margarina.
Posna torta sa makom se priprema na sledeći način:
- U šerpu sipati šećer i vodu da provri, zatim lagano popariti mak.
- Dodati jedan posni margarin.
- Kore za rozen tortu premazati miksom isceđenog limuna i vode, filovati makom i tako dok se ne potroši sav materijal.
- Na poslednju koru premazati glazuru od posne čokolade.
- Tortu je najbolje napraviti 2-3 dana pre služenja.
- Najbolje je posnu tortu sa makom čuvati u frižideru ili na hladnom mestu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 7 Review(s)
Posna torta sa makom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -