- Advertisement -

Sastojci za posnu štrudlu sa džemom na vodi:
- 430 do 450 g brašna,
- 300 ml tople vode,
- kesica suvog kvasca,
- prstohvat šećera,
- kesica vanil šećera,
- džem.
Preliv:
- 100 ml vode,
- kašika brašna,
- kašika šećera.
Posna štrudla sa džemom na vodi se priprema na sledeći način:
- U malo mlake vode sipati kvasac i prstohvat šećera. Promešati i ostaviti 10 minuta.
- Nakon toga dodati ostatak vode, postepeno dodavati brašno i dobro umesiti mekano testo. Pokriti i ostaviti testo da naraste 45 minuta.
- Nakon toga testo kratko premesiti i podeliti na dva dela. Oba dela razvući oklagijom tanko, premazati džemom i urolati u rolat (meni je bilo dovoljno 4 kašike džema, birajte onaj koji se lako maže).
- Uključiti rernu na 200 stepeni.
- Štrudlu ostaviti u plehu dok se rerna greje i preliv sprema. Za preliv pomešati vodu i brašno i staviti na šporet da provri, uz stalno mešanje.
- Premazati štrudlu, posuti šećerom i peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta.
- Pečenu štrudlu poprskati sa malo vode, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Iseći, posuti prah šećerom i poslužiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 7 Review(s)
Posna štrudla sa džemom na vodi
Sanja Milojević
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -