- Advertisement -
Sastojci za posnu slanu bajaderu:
- 800g posnog kačkavalja,
- 200g posnog margarina,
- 50g prezli,
- 100g pečenog susama,
- 200g šampinjona,
- 2 kašike ulja,
- so,
- 1 manja glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 3 kisela krastavčića,
- 1/2 kašićice aleve paprike,
- 1 kašika seckanog peršuna,
- po potrebi belo vino.
Posna slana bajadera se priprema na sledeći način:
- Na tiganju propržite susam, da blago porumeni.
- Na ulju propržite sitno sečen crni luk.
- Kad postane staklast, dodati isečene šampinjone.
- Dinstati dok ne nestane suvišna tečnost.
- Dodati pri kraju izgnječen beli luk.
- Posoliti po ukusu i ostavite da se prohladi.
- Kačkavalj izrendajte na sitno rende pa ga umutite sa margarinom.
- Podelite smesu na tri jednaka dela.
- U prvi deo stavite prezlu i susam.
- Dodajte nekoliko kašika belog vina dok se ne napravi kompaktna smesa.
- U drugi deo dodajte alevu papriku i upržene šampinjone a u treći seckane krastavčiće i peršun.
- Svaku smesu dobro sjediniti.
- Rastanjiti jednu preko druge da ima oblik bajadere.
- Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posna slana bajadera
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -