- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa spanaćem:
- 500 g spanaća,
- dve glavice luka,
- dva čena belog luka,
- 300g posne testenine za lazanje,
- 150g posnog sira,
- maslinovo ulje,
- sušeni origano,
- so,
- biber.
Posne lazanje sa spanaćem se pripremaju na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 200 stepeni.
- Spanać blanširajte pet minuta u ključaloj vodi, zatim ga dobro iscedite i iseckajte kada se ohladi.
- U zavisnosti od toga koju ste testeninu kupili, možda ćete morati i nju da obarite, pojedine vrste mogu u rernu i sirove.
- Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte spanać i po potrebi malo vode kako ne bi zagoreo.
- Narendajte polovinu količine sira i začinite solju, biberom i origanom.
- U posudu za pečenje najpre stavite malo sosa, pa red testenine, to pomaže da donji deo lazanje ne bude suv.
- Naizmenično ređajte testeninu i sos dok ne potrošite sve sastojke.
- Narendajte posni kačkavalj po vrhu jela i pecite dvadesetak minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posne lazanje sa spanaćem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -