- Advertisement -
Sastojci za posne trougliće sa ajvarom:
- 200g pšeničnog brašna,
- 100g belog kukuruznog brašna,
- 1/2 kockice kvasca – 20g,
- 1 kašičica meda,
- 2 kašičice soli,
- 100ml maslinovog ulja,
- 1/2 kesice praška za pecivo,
- nekoliko kapi jabukovog sirćeta,
- malo obične vode – za kvasac,
- 200ml kisele vode – treba vam toliko vode da testo bude nelepljivo i meko.
Posni trouglići sa ajvarom se pripremaju na sledeći način:
- Izdrobite kvasac pa ga stavite u toliko mlake vode pomešane sa medom koliko je potrebno da može da naraste.
- Pomešajte brašno, so, prašak za pecivo pa dodajte sirće, ulje i kvasac. Izmešajte rukom blago pa počnite da dodajete vodu – treba da dobijete klasično kvasno testo, nelepljivo i meko.
- Kada ga lepo umesite formirajte kuglu i pustite da raste na toplom mestu oko sat vremena.
- Nakon tog vremena prebacite testo na radnu površinu posutu brašnom pa ga razvijte na debljinu oko 0,5 cm.
- Isecite kvadrate i nafilujte svaki po jednom kašičicom ajvara.
- Premazati svaki trouglić sa malo ulja.
- Pospite trougliće semenkama pa pecite na 180 stepeni oko 25 minuta u plehu od rerne koji ste pokrili papirom za pečenje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 16 Review(s)
Posni trouglići sa ajvarom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -