- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu sa leblebijama:
- 1 konzerva leblebija ili 250g kuvanih leblebija,
- 1 kocka za supu od povrća,
- 1 crni luk,
- 1 veća šargarepa,
- 1 tomatelo,
- 3 čena belog luka,
- 100g svežeg spanaća,
- 1 kašičica kumina,
- 1/2 kašičice cimeta,
- 1 kašičica karija,
- 1 kašika ljute aleve paprike,
- so,
- biber.
Posna čorba sa leblebijama se priprema na sledeći način:
- Luk iseckajte na sitno, a šargarepu na kolutove.
- Na ulju u šerpi propržite šargarepu i luk, dok luk ne postane staklast.
- Dodajte na minut sitno iseckan beli luk.
- Nalijte supom iz kocke, sipajte leblebije, tomatelo, kumin, cimet, kari, alevu.
- Začinite solju i biberom.
- Kuvajte 20ak minuta.
- Pred kraj, dodajte spanać i kuvajte još 3 minuta.
- Proverite ukus, dodajte još soli po potrebi.
- Ukoliko volite kiselije, možete iscediti pola limuna u čorbu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posna čorba sa leblebijama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -