- Advertisement -
Sastojci za posne rolnice sa avokadom:
- 2 zrela avokada,
- 5 kašika soka od limuna,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 2 veća čena belog luka,
- 100g tunjevine iz konzerve,
- 4 manje tortilje,
- 2 manja paradajza,
- 3 struka mladog luka,
- mleveni biber,
- so.
Posne rolnice sa avokadom se pripremaju na sledeći način:
- Tortilje nakratko ispeći na suvom tiganju da blago porumene a zatim ih naslagati jednu preko druge, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se potpare.
- Za pripremu fila avokado preseći napola, očistiti od koštice, te kašikom izvaditi pulpu i iseći je na krupnije komade.
- Beli luk očistiti i iseći na listove.
- U blenderu sjediniti očišćeni avokado, beli luk, sok od limuna i maslinovo ulje, dodati malo soli i bibera po ukusu pa izmiksati da bi se dobila kremasta smesa.
- Paradajz iseći na kockice, mladi luk očistiti i iseći na kolutove.
- Tortilju premazati četvrtinom namaza od avokada, odozgo posuti četvrtinom mladog luka i paradajza i rasporediti četvrtinu tunjevine.
- Tortilju čvrsto urolati i uviti u foliju.
- Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
- Rolnice ostaviti da miruju u frižideru oko 4 sata.
- Odstojale rolnice izvaditi iz folije i ravnom oštricom noža iseći ih na kolutove.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posne rolnice sa avokadom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -