- Advertisement -
Sastojci za posni mediteranski rižoto:
- 400g očišćenih lignji,
- 300g očišćenih račića,
- 200g integralnog pirinča,
- 400g šampinjona,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 šargarepa,
- 1dl soka od paradajza,
- 2 čena belog luka,
- 0,5l belog vina,
- 4 kašike ulja,
- 20g margarina,
- mešavina začina, biber.
Posni mediteranski rižoto se priprema na sledeći način:
- Lignje iseći na kolutove, šampinjone na listove, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni i beli luk sitno iseckati.
- Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja.
- Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko propržiti.
- Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok lignje ne omekšaju.
- Zatim dodati račiće, sok od paradajza i belo vino te prodinstati.
- Pred kraj dinstanja kada suvišna tečnost uvri dodati obareni pirinač, margarin i začine po ukusu.
- Polako promešati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni mediteranski rižoto
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -