- Advertisement -
Sastojci za posnu veknu sa pečurkama:
- 30g suve bukovače,
- 100g praziluka,
- 1 čen belog luka,
- 400g belih šampinjona,
- 200g braon šampinjona,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike senfa,
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera,
- 200g sitno seckanog krompira,
- grančica majčine dušice,
- 250g lisnatog testa.
Za premazivanje:
- ulje pomešano sa senfom i biberom,
- susam.
Posna vekna sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- Suve bukovače prelijte sa 500ml vrele vode i ostavite sa strane.
- Bele i braon šampinjone operite a zatim isecite na komade različitih veličina i oblika.
- Na tiganju zagrejte maslinovo ulje pa pržite praziluk i beli luk sa malo soli, da luk omekša.
- Dodajte oceđenu bukovaču i isečene šampinjone.
- Kuvajte uz povremeno mešanje dok ne ispari sva voda.
- Dodajte senf, majčinu dušicu, so i biber, pa pred kraj kuvanja umešajte i sitno seckani krompir.
- Neka sva tečnost uvri a zatim sklonite sa vatre, preručite u čistu posudu da se brže ohladi i ostavite na sobnoj temperaturi.
- Lisnato testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini.
- Premažite sa dve kašike senfa a onda ohlađeni fil rasporedite na jednu polovinu.
- Preklopite testom, dobro zatvorite sa svih strana pa premažite sa uljem koje ste pomešali sa senfom i biberom.
- Pospite susamom, po želji zasecite testo vrhom noža i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.
- Obavezno prohladite pre sečenja, za lepše komade.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna vekna sa pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -