- Advertisement -
Sastojci za posni beli kolač sa makom:
- 500g brašno,
- prstohvat soli,
- 1 prašak za pecivo,
- 400ml sojinog mleka,
- 400g šećera,
- 200ml ulja,
- 100g maka.
Posni beli kolač sa makom se priprema na sledeći način:
- Brašno, so, mleveni mak i prašak za pecivo pomešati.
- Skuvati mleko sa šećerom i ostaviti da se ohladi, dodati ulje i promešati.
- Dodati suvim sastojcima, promešati da se masa dobro sjedini i postane kompaktna.
- Pripremljenu smesu preručiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta tj. dok ivice kolača ne počnu da se odvajaju od tepsije.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posni beli kolač sa makom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -