- Advertisement -
Sastojci za posni pire od spanaća sa šargarepom:
- 400g zamrznutog spanaća,
- 2 veće šargarepe,
- 2 manje glavice luka ili jedna veća,
- 2 čena belog luka,
- ½ veze mirođije,
- so i biber,
- 1 list lovora,
- malo ulja (3-4 kašike),
- voda za nalivanje.
Posni pire od spanaća sa šargarepom se priprema na sledeći način:
- Luk iseći na rebarca pa propržiti u šerpi na malo ulja da omekša.
- Kada je luk omekšao dodati šargarepu i sitno seckani beli luk u šerpu pa kratko nastaviti prženje uz mešanje.
- Nakon toga naliti vodom da ogrezne (sve da bude u vodi) dodati lovor i začiniti solju i biberom.
- Kada provri utišati vatru i ostaviti da krčka oko 20 min da šargarepa omekša.
- Nakon toga izvaditi lovor, pojačati vatru, dodati brikete spanaća i mirođiju i kad proključa utišati vatru i ostaviti da se kuva još oko 10 min.
- Na kraju sve usitniti štapnim mikserom dok ne dobijete lepu kremastu teksturu.
- Gustinu pirea regulišete količinom vode.
- Ako želite ređi pire ili potaž dodajte još vode.
- Nakon dodavanja vode.
- Služiti toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni pire od spanaća sa šargarepom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -