- Advertisement -
Sastojci za posno crveno sočivo sa povrćem:
- 1 glavica crnog luka,
- 1 veći paštrnak,
- 3 srednje šargarepe,
- 1 manji struk praziluka,
- 1 crvena paprika roga,
- 200g crvenog sočiva,
- 350ml paradajz soka,
- 1/2 kašičice belog luka u prahu,
- 1 filter kesica čaja od majčine dušice,
- biber,so,ulje.
Posno crveno sočivo sa povrćem se priprema na sledeći način:
- Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice.
- Crvenu papriku takođe očistiti i iseći na kockice.
- Paštrnak oguliti i iseći na kockice a šargarepu na kolutove.
- Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati paštrnak i šargarepu te sve zajedno kratko propržiti.
- Ubaciti praziluk i crvenu papriku, pa kratko pržiti dok povrće napola ne omekša.
- Na dalje dinstati dolivajući pomalo vode desetak minuta.
- Zatim povrće naliti paradajz sokom i vodom da ogrezne i kuvati dok ne proključa.
- Ubaciti crveno sočivi i filter kesicu majčine dušice i kuvati na umerenoj temperaturi dok sočivo ne omekša.
- Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu.
- Iz gotovog jela izbaciti filter kesicu čaja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posno crveno sočivo sa povrćem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -