- Advertisement -
Sastojci za morske plodove u posnom belom sosu:
- 200g posne paste,
- 200g posnih morskih plodova,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 crvena paprika,
- 1 šolja posnog biljnog mleka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika posnog brašna,
- 1 kašika sušenog bosiljka,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Morski plodovi u posnom belom sosu se pripremaju na sledeći način:
- Skuvajte posnu pastu prema uputstvu na pakovanju.
- Kada je kuvana, ocedite je i ostavite sa strane.
- U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte crni luk, beli luk, šargarepu i crvenu papriku.
- Dinstajte povrće dok ne omekša, oko 5-7 minuta.
- Dodajte posne morske plodove u tiganj s povrćem.
- Dinstajte ih još nekoliko minuta dok se ne zagreju i sjedine sa povrćem.
- U posebnoj činiji, napravite beli sos tako što ćete izmešati posno biljno mleko i posno brašno dok se dobro ne sjedine.
- Dodajte beli sos u tiganj sa morskim plodovima i povrćem.
- Promeješajte dobro i pustite da se sos zgusne na srednje niskoj vatri, oko 5-7 minuta.
- Po potrebi, dodajte bosiljak, so i biber po ukusu.
- Dodajte kuvanu posnu pastu u tiganj sa sosom i promešajte da se sve sastojci ravnomerno sjedine.
- Poslužite jelo toplo i po želji ga ukrasite sa svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Morski plodovi u posnom belom sosu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -