- Advertisement -
Sastojci za posnu picu sa tofu sirom:
Za testo:
- 2 šolje brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- 2/3 šolje tople vode,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Za tofu sir:
- 1/2 bloka (oko 200g) posnog tofua, izmrvljenog,
- 2 kašike limunovog soka,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1/2 kašičice sušenog origana,
- so i biber po ukusu.
- Za premaz i nadev:
- 1/2 šolje posne paradajz paste,
- 1/2 kašičice sušenog origana,
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka,
- so i biber po ukusu,
- povrće po izboru (npr. paradajz, paprika, crni luk, masline).
Posna pica sa tofu sirom se priprema na sledeći način:
- U činiji, pomešajte suvi kvasac, šećer i toplu vodu. Ostavite da se kvasac aktivira oko 5 minuta.
- U drugoj činiji, pomešajte posno brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Mešajte dok se sastojci dobro sjedine.
- Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok postane glatko. Formirajte loptu od testa.
- Vratite testo u činiju, prekrijte je čistom krpom ili folijom i ostavite da odstoji 1-2 sata dok se testo ne udvostruči u veličini.
- U činiji, izmrvite posni tofu.
- Dodajte limunov sok, maslinovo ulje, sušeni origano, so i biber. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Prethodno zagrijte rernu na 220 stepeni Celzijusa.
- Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u željeni oblik.
- Premešajte posnu paradajz pastu sa suvim začinima i ravnomerno je rasporedite preko testa.
- Na premazano testo stavite nadev od tofu sira i posno povrće po izboru.
- Pecite picu u prethodno zagrijanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe i hrskavo.
- Izvadite picu iz rerne, ostavite je da se malo ohladi, nasecite je i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna pica sa tofu sirom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -