- Advertisement -
Sastojci za posne sarme sa pečurkama:
- 1 šolja pirinča,
- 2 šolje vode,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka,
- 2 šolje sitno šampinjona ili drugih pečuraka,
- 1/2 šolje pasiranog paradajza,
- 1 kašičica sušenog origana,
- so i biber po ukusu,
- 1 glavica kiselog kupusa (ili kisela zelena paprika).
Posne sarme sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- Operite listove kiselog kupusa (ili kiselu zelenu papriku) i ostavite ih da se ocede.
- U činiji, operite pirinač i procedite ga.
- U šerpi, zagrejte 2 šolje vode i dodajte pirinač. Kuvajte ga dok ne upije svu vodu i postane mekan. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti.
- Dodajte seckane šampinjone (ili druge pečurke) u šerpu s lukom i belim lukom.
- Dinstajte ih dok ne omekšaju i oslobode tečnost.
- Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber u šerpu sa pečurkama.
- Kuvajte nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine.
- U činiji, pomešajte kuvani pirinač sa pripremljenim filom od pečuraka.
- Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Na svaki list kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) stavite oko 1-2 kašike fila i pažljivo uvijte sarmu. Postupak ponavljajte dok potrošite sav fil.
- U velikoj šerpi, složite sarmu u redove.
- Pokrijte sarmu listovima kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) i prelijte sarmu sa vodom tako da su sarme prekrivene.
- Pokrijte šerpu i kuvajte sarmu na laganoj vatri oko 60-90 minuta, dok sarma ne postane mekana.
- Poslužite posne sarme sa pečurkama tople, po želji sa posnim jogurtom ili kiselim kupusom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posne sarme sa pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -