- Advertisement -
Sastojci za posno Bejgl pecivo:
- 650g brašna,
- ⅓ pakovanja kvasca,
- 1,5 kašika šećera,
- kašika soli,
- 2dl vode,
- kašika ulja,
- 2l vode,
- 1 kašika sode bikarbone,
- susam, suncokret, lan.
Posno Bejgl pecivo se priprema na sledeći način:
- U 2dl mlake vode razmutiti kvasac i ½ kašike šećera.
- Ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira.
- U posudi za mešanje sipati brašno, po kašiku šećera i soli, sipati aktivirani kvasac pa umesiti testo mikserom, dodajući kašiku ulja i eventualno još vode dok se ne dobije kompaktna masa.
- Testo svakako treba da bude nešto tvrđe.
- Testo podeliti na 8 jednakih delova i od njih napraviti loptice koje treba da odstoje 10-15 minuta, prekrivene vlažnom pamučnom krpom.
- Kada je svaka lopta (jufka) malo porasla palcem u sredini na praviti rupu i oblikovati u formu “debeljuškastog” đevreka.
- Formirane bejgle ostaviti još desetak minuta da „odleže“ prekrivene krpom.
- Kuvati ih u ključaloj vodi u koju smo dodali kašiku sode bikarbone po minut sa svake strane.
- Kuvane bejgle posuti semenkama.
- Bejgle peći u pećnici zagrejanoj na 220°C oko 20 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 8 Review(s)
Posno Bejgl pecivo
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -