- Advertisement -
Sastojci za posnu picu sa tunjevinom:
Testo:
- 2 šolje brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 3/4 šolje tople vode,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Fil:
- 1 konzerva tunjevine u vodi,
- 1 crni luk,
- 1 crvena paprika,
- 1/2 šolje kukuruza (kuvanog ili iz konzerve, dobro oceđenog),
- 1/2 šolje paradajz sosa,
- 1 kašičica origana,
- so i biber po ukusu,
- 1/2 šolje maslina (opciono),
- posni sir (opciono).
Posna pica sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- U činiji pomešajte brašno, so, suvi kvasac i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, mešajući dok se sastojci ne sjedine.
- Zamesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Ostavite ga da odmara pokriveno krpom dok se ne udvostruči, što obično traje oko 1 sat.
- Dok testo odmara, pripremite fil. U posudi pomešajte tunjevinu, crni luk, crvenu papriku, kukuruz, paradajz sos, origano, so i biber. Dodajte masline ako želite.
- Kada je testo udvostručeno, razvijte ga na pobrašnjenoj površini u obliku pizze.
- Prebacite testo na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Raširite fil od tunjevine i kukuruza po testu. Ako želite, pospite posnim sirom.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
- Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi, naseckajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna pica sa tunjevinom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -