- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa blitvom i kiselim kupusom:
Testo:
- 2 šolje brašna,
- 1/2 šolje biljnog ulja,
- 1/2 šolje tople vode,
- prstohvat soli.
Fil:
- 1 veza blitve,
- 2 šolje kiselog kupusa,
- 1 crni luk,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica suvog origana (opciono).
Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom se priprema na sledeći način:
- Za testo, u posudi pomešajte brašno i so. Dodajte biljno ulje i postepeno dodajte toplu vodu, mešajući dok se ne formira glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odmara dok pripremate fil.
- Za fil, u većem tiganji, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte sitno iseckanu blitvu i kiseli kupus u tiganj. Dinstajte ih zajedno dok ne omekšaju. Dodajte so, biber i suvi origano po ukusu. Mešajte sve sastojke dok se dobro sjedine. Sklonite sa vatre.
- Razvijte testo na pobrašnjenoj površini do veličine pleha u koji ćete staviti pitu.
- Prebacite testo u pleh, premažite ga sa malo ulja i rasporedite pripremljeni fil preko testa.
- Preklopite ivice testa kako biste formirali rub pite.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja i posluživanja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna pita sa blitvom i kiselim kupusom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -