- Advertisement -
Sastojci za posni tofu na kineski način:
Marinada:
- 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke,
- 3 kašike soja sosa (posnog),
- 1 kašika susamovog ulja,
- 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica svežeg đumbira,
- 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono).
Prženje:
- 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija),
- 1 crvena paprika,
- 1 šargarepa,
- 1 šolja brokolija,
- 3 zelene lukovice.
Sos:
- 3 kašike soja sosa (posnog),
- 2 kašike susamovog ulja,
- 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera,
- 1 kašika sirćeta od pirinča,
- 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posni tofu na kineski način se priprema na sledeći način:
- Pomešajte sve sastojke za marinadu u dubokoj posudi. Dodajte kocke tofua i nežno promešajte. Ostavite tofu da se marinira najmanje 30 minuta.
- U velikom tiganju zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte marinirane kocke tofua i pržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđe. Izvadite tofu iz tiganja i ostavite ga sa strane.
- U istom tiganju, dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte crvenu papriku, šargarepu, brokoli i zelene lukovice. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok ne postane mekano, ali i dalje hrskavo.
- U maloj posudi, pomešajte sve sastojke za sos. Dodajte sos u tiganj sa povrćem i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Vratite prženi tofu u tiganj i pažljivo promešajte kako biste obložili tofu sosom i povrćem. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sve ne ujednači i tofu postane ukusno mariniran.
- Poslužite toplu posnu tofu kinesku poslasticu preko kuvanog pirinča ili nudli.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posni tofu na kineski način
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -