- Advertisement -
Sastojci za posnu proju sa tikvicama:
- 2 šolje kukuruznog brašna,
- 1 šolja pšeničnog brašna,
- 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano),
- 1 šolja mineralne vode,
- 1/2 šolje ulja,
- 2 srednje tikvice,
- 1 kašičica soli,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna (po želji).
Posna proja sa tikvicama se priprema na sledeći način:
- Tikvice operite i narendajte. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta, zatim ih dobro iscedite od viška tečnosti.
- U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
- Dodajte biljno mleko, mineralnu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte.
- Dodajte narendane tikvice i svež peršun (ako ga koristite) i sve dobro sjedinite.
- Sipajte smesu u podmazan ili papirom za pečenje obložen pleh.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, ili dok proja ne dobije zlatno-smeđu boju i čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna proja sa tikvicama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -