- Advertisement -
Sastojci za posni domaći smoki:
- 200 g kukuruznog griza,
- 50 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- 50 ml ulja,
- 500 ml vode.
Posni domaći smoki se priprema na sledeći način:
- U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, te ostavite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.
- U većoj posudi pomešajte kukuruzni griz i so.
- Dodajte aktivirani kvasac i ulje u smesu sa grizom i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
- Ostavite testo da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta da naraste.
- Nakon što testo naraste, oblikujte male štapiće ili kuglice i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnožuti i hrskavi.
- Ostavite smoki da se ohlade pre nego što ih poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posni domaći smoki
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -