- Advertisement -
Sastojci za posne ražnjiće sa patlidžanom i paradajzom:
- 1 veći patlidžan,
- 200 g čeri paradajza,
- 2 crna luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika balzamiko sirćeta,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posni ražnjići sa patlidžanom i paradajzom se pripremaju na sledeći način:
- Patlidžan operite i isecite na kolutove debljine oko 1 cm, a zatim na četvrtine.
- Čeri paradajz ostavite ceo ili prepolovite ako su veći.
- Crni luk isecite na veće komade, približno veličini komada patlidžana.
- U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, balzamiko sirće, so i biber. Dodajte isceđeno povrće i dobro izmešajte da se svi komadi premažu marinadom.
- Nabodite povrće na ražnjiće naizmenično – patlidžan, paradajz, luk.
- Grilujte ražnjiće na roštilju ili u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15-20 minuta, povremeno okrećući, dok povrće ne omekša i dobije zlatno-smeđu boju.
- Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni ražnjići sa patlidžanom i paradajzom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -