- Advertisement -
Sastojci za posni žu-žu:
- 500g brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašika šećera,
- 1 pakovanje suvog kvasca (7g),
- 250ml tople vode,
- 50ml biljnog ulja,
- 1 kašika susama ili maka (opciono).
Posni žu-žu se priprema na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac.
- Dodajte toplu vodu i biljno ulje, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna da testo bude mekano i nelepljivo.
- Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 30 minuta, ili dok se ne udvostruči.
- Kada testo naraste, premesite ga i razvucite na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 1 cm.
- Isecite testo na male kvadratiće ili pravougaonike.
- Postavite isečene komade testa na pleh obložen papirom za pečenje.
- Premažite svaki komad sa malo vode i pospite susamom ili makom po želji.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, ili dok žu-žu ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni žu-žu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -