- Advertisement -
Sastojci za posni kolač od jabuka i suvog grožđa:
- 2 šolje brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1/2 kašičice cimeta,
- 1/4 kašičice soli,
- 1/2 šolje smeđeg šećera,
- 1/2 šolje biljnog ulja,
- 1 šolja biljnog mleka (npr. bademovo ili sojino),
- 2 velike jabuke (oljuštene i iseckane na kockice),
- 1/2 šolje suvog grožđa,
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta.
Posni kolač od jabuka i suvog grožđa se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i podmažite kalup za kolač ili obložite papirom za pečenje.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.
- U drugoj posudi pomešajte smeđi šećer, biljno ulje, biljno mleko i vanilin ekstrakt.
- Polako dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući dok se sve dobro ne sjedini.
- Dodajte iseckane jabuke i suvo grožđe u smesu, pa lagano promešajte.
- Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
- Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni kolač od jabuka i suvog grožđa
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -