- Advertisement -
Sastojci za posne mafine sa jabukama i cimetom:
- 2 šolje brašna,
- 1 šolja šećera,
- 2 kašičice praška za pecivo,
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašičica cimeta,
- 1/2 šolje biljnog ulja,
- 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ili ovseno),
- 2 kašičice vanilin šećera,
- 2 srednje velike jabuke, oljuštene i iseckane na kockice.
Posni mafini sa jabukama i cimetom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga podmazati ili obložiti papirnim korpicama.
- U velikoj posudi, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i cimet.
- U drugoj posudi, pomešajte biljno ulje, biljno mleko i vanilin šećer.
- Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte iseckane jabuke i lagano promešajte.
- Sipajte smesu u pripremljeni kalup za mafine, puneći svaku korpicu do 2/3.
- Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-braon boju i ne prođu test čačkalicom.
- Ostavite mafine da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih izvadite i potpuno ohladite na rešetki.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni mafini sa jabukama i cimetom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -