- Advertisement -
Sastojci za posne pečene šljive sa medom i orasima:
- 500 g svežih šljiva, prepolovljenih i očišćenih od koštica,
- 3 kašike meda (ili agavinog sirupa za posnu verziju),
- 50 g oraha, sitno iseckanih,
- 1 kašičica cimeta,
- 1 kašika maslinovog ulja.
Posne pečene šljive sa medom i orasima se pripremaju na sledeći način:
- Prepolovite šljive i izvadite koštice. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
- U posudi pomešajte med, cimet i maslinovo ulje. Prelijte smesu preko šljiva.
- Posipajte šljive seckanim orasima i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu mekane i blago karamelizovane.
- Poslužite toplo, kao desert ili uz posnu tortu, uz dodatak biljnog jogurta ili sladoleda.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posne pečene šljive sa medom i orasima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -