Posni lisnati štapići sa tahinijem

864
- Advertisement -

Posni lisnati štapići sa tahinijem

Advertisements

Sastojci za posne lisnate štapiće sa tahinijem:

Za lisnate štapiće:

  • 1 pakovanje lisnatog testa (posnog),
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • susam za posipanje,
  • so po ukusu.

Za tahini sos:

  • 2 kašike tahini paste,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • 2-3 kašike vode (ili više po potrebi),
  • so i biber po ukusu.

Posni lisnati štapići sa tahinijem se pripremaju na sledeći način:

  1. Razvucite lisnato testo na tanku površinu i isecite ga na trake širine oko 1 cm.
  2. Premažite trake maslinovim uljem i pospite susamom i solju.
  3. Uvijte trake u spiralu i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 12-15 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
  5. U maloj činiji pomešajte tahini pastu, limunov sok i beli luk.
  6. Dodajte vodu postepeno i mešajte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.
  7. Posolite i pobiberite po ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni lisnati štapići sa tahinijem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -