- Advertisement -
Sastojci za posne lisnate štapiće sa tahinijem:
Za lisnate štapiće:
- 1 pakovanje lisnatog testa (posnog),
- 1 kašika maslinovog ulja,
- susam za posipanje,
- so po ukusu.
Za tahini sos:
- 2 kašike tahini paste,
- 2 kašike limunovog soka,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- 2-3 kašike vode (ili više po potrebi),
- so i biber po ukusu.
Posni lisnati štapići sa tahinijem se pripremaju na sledeći način:
- Razvucite lisnato testo na tanku površinu i isecite ga na trake širine oko 1 cm.
- Premažite trake maslinovim uljem i pospite susamom i solju.
- Uvijte trake u spiralu i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 12-15 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
- U maloj činiji pomešajte tahini pastu, limunov sok i beli luk.
- Dodajte vodu postepeno i mešajte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posni lisnati štapići sa tahinijem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -