- Advertisement -
Sastojci za posni rižoto sa tikvicama i pečurkama:
- 200 g arborio pirinča (ili drugog za rižoto),
- 1 tikvica, isečena na kockice,
- 200 g pečuraka (šampinjoni ili vrganji), isečeni na tanke kriške,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 750 ml povrćnog bujona,
- 100 ml belog vina (opciono),
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posni rižoto sa tikvicama i pečurkama se priprema na sledeći način:
- U dubljem tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan crni luk. Pržite dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk.
- Dodajte pečurke i tikvice i pržite dok ne omekšaju i lagano porumene, oko 5 minuta. Izvadite povrće iz tiganja i ostavite sa strane.
- U isti tiganj dodajte preostalu kašiku ulja i sipajte pirinač. Pržite 2-3 minuta dok pirinač ne postane svetlo zlatan.
- Sipajte vino (ako ga koristite) i kuvajte dok alkohol ne ispari. Zatim počnite da dodajete povrćni bujon po malo, neprestano mešajući dok se pirinač ne skuva, a tečnost ne upije.
- Vratite pečurke i tikvice u rižoto, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Servirajte toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni rižoto sa tikvicama i pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -