Posna pašteta od oslića
Sastojci za posnu paštetu od oslića:
500 g fileta od oslića,
2 kašike soja sosa,
3 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
vezica peršuna,
biber,
so.
Posni namaz od patlidžana
Sastojci za posni namaz od patlidžana:
2 srednja patlidžana,
1 veći čen belog luka sitno iseckan,
2 kašičice mlevenog kima,
sok od jednog limuna,
3 kašike maslinovog ulja,
so i mleveni biber po ukusu,
2 kašike sitno seckanog lista peršuna.
Ajvar od riblje ikre
Sastojci za ajvar od riblje ikre:
500 g riblje ikre,
1/4 l ulja,
sok od 1/2 limuna,
so,
1/2 glavice crnog luka.
Riblja pašteta
Sastojci za riblju paštetu:
3 konzerve tunjevine,
3 čena belog luka,
1 veći krompir,
1 šargarepa,
1 crni luk,
limun,
peršun,
biber,
so.
Posni namaz od pasulja i rena
Za namaz od pasulja i rena potrebno je: 1 veća konzerva crvenog pasulja,
1 iseckan čen belog luka,
1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana,
rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a moze i više,
ulje,
sirće,
so,
biber,
sitno seckan peršun.